Vår historia

1927 bildades Atlas & Bore AB av George Georgzén, först med fönsterputs. Kontoret fanns då på Drottninggatan samt ett lager på Snickarebacken där fönsterputsarna kunde parkera sina mopeder efter avslutat arbetspass. 

1974 annonserade George ut en annons i Dagens Nyheter om försäljning av företaget. Dennis Derdak tillsammans med kompanjon bestämde sig för att köpa företaget. Sedan dess har företaget drivits inom familjen. 

Kunderna efterfrågade flera tjänster varpå Atlas utökade verksamhetens tjänster. Med lokalvård för privat och företags kunder. 

Saxons tryckerier som var beläget på sveaplan var Atlas & Bores första stora kund.

1978 fick vi förfrågan av Stockholm Stad att ombesörja städning hos pensionärer främst på Gärget/Östermalm vilket föll sig naturligt eftersom huvudkontoret var beläget på Olaus petrigatan dit kontoret flyttade 1979. 

På 80-talet tillkom fler aktörer inom branschen, detta resulterade i att konkurrensen ökade markant. 

 

1991 flyttade huvudkontoret till Stockby hantverksby på Lidingö. 

2000 skedde en generationsväxling där Dennis lämnade över ansvaret till sina barn. 

2014 var det tid för ett nytt fräsch kontor i Kungens Kurva. Geografiskt sätt fick vi mindre avstånd till våra kunder samt att området är väldigt expansivt och företagsvänligt. 

2016 förvärvades Blå vägen städ och service. Därmed stärktes vår närvaro i och omkring Täby, Vallentuna, Djursholm och Norrtälje där flera av Blå vägens kunder var belägna. I Hägernäs övertogs ett kontor med tillhörande tvättcentral. 

Idag utför vi allt flera tjänster inom städning. Alltså innebär det att vi följer utvecklingen inom branschen och uppdaterar oss för nya metoder, kemikalier och tjänster.  

Vi har även bred kunskap inom reparationer av olika stenmaterial. Polering och reparationer av olika slag erbjuder vi våra kunder.  

Era önskemål stärker och breddar våra tjänster. Vi arbetar för långvariga kundkontakter. 

 

Atlas & Bore AB har 30-40 medarbetare som dagligen utför olika typer av arbeten. Vi värnar om mångfald där varje individ ska behandlas lika oavsett religion och etnisk bakgrund. Vi bemöter varandra med respekt och välvilja. 
Atlas & Bore är medlemmar i Almega därigenom har vi kollektivavtal med fastighets anställdas förbund. 

 

Vår affärsidé är att kunna erbjuda ett brett utbud av olika tjänster med en bred kompetens inom service och kvalité. Att finnas tillgänglig med stor närvaro lägger vi stort fokus på. 

 

 

 

Atlas & Bore kostym
En bild på en kostym som följt med sedan öppningen av en grönaktig kostym med tillhörande hatt där Atlas & Bore AB är broderat